Over de weg de grenzen van Borneo oversteken

In deze post zullen we uitleggen hoe je de grenzen van Borneo over de weg kunt overschrijden. Op Borneo zijn er 3 landen, Maleisië, Brunei en Indonesië. Als je ze wilt oversteken, is het goed dat je de eigenaardigheden van elke oversteek kent.

We kwamen uit Japan naar Kota Kinabalu (een stad aan de Maleisische kant). Vandaar gingen we naar Brunei, vanwaar je Maleisië weer binnenkomt. Later kwamen we Indonesië binnen via de Entikong grensovergang.

We kwamen vanuit Japan naar Maleisië, naar een stad in het noorden genaamd Kota Kinabalu.

De weg die door de Maleise kant naar Brunei loopt, is in zeer goede staat. Van wat ze ons vertelden, is het enige dat soms gebeurt, dat er in sommige delen van het noorden aardverschuivingen kunnen zijn in het regenseizoen van heuvels langs de weg en dat ze af en toe kunnen sluiten. Toen we over de weg reden, in bijna al zijn uitbreidingen in het Maleisische deel, was hij in aanbouw om de rijstroken uit te vouwen en te verdubbelen, dus in de toekomst zal het nog beter zijn.

Brunei is een staat die is opgedeeld in 2 delen. De meest voorkomende is, als je daar gaat verblijven, doe het dan in de hoofdstad Bandar Seri Begawan, ongeveer 5 uur rijden van Kota Kinabalu.

Om Brunei binnen te komen, heeft u alleen uw paspoort en een elektronische autopas nodig die u moet invullen en hebben afgedrukt voordat u naar binnen gaat. U vult deze pas in en print deze vanaf deze website: VES Brunei.

Onze twijfel bij het binnenkomen van Brunei was dat Maleisië een Passage Carnet-land is, als elke keer dat je Maleisië binnenkomt en verlaat naar Brunei, ze de kaart moesten afstempelen, met de daaruit voortvloeiende kosten van lakens. Maar nee, ze stempelen het niet bij elke grens af, alleen je paspoort. In korte tijd zullen ze je paspoort 5 keer afstempelen!, Omdat ze bovendien tussen de Maleisische provincies Sabah en Sarawak het ook afstempelen, ondanks dat ze in hetzelfde land zijn, omdat ze nog steeds enige onafhankelijke controle over hun grenzen hebben.

Doorvoer door Brunei is geen probleem. De wegen zijn erg goed en de grensovergangen met Maleisië zijn niet tijdrovend. Bij de verschillende checkpoints stop je praktisch nauwelijks bij de grens.

De laatste toegang tot Maleisië vanuit Brunei, nabij Kaula Belait (Brunei) en Miri (Maleisië), was waarin we een klein probleempje hadden, omdat er ook een elektronische pas nodig was die we niet bij zich hadden.

You may also like

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *