Essentiële tips voor reizen naar Chili

1. Wat is de beste tijd?
Het eerste dat u in gedachten moet houden, is dat Chili een groot land is en daarom verschillende klimaten heeft, afhankelijk van de tijd en het gebied waarin u reist, dus we kunnen zelfs zeggen dat elk moment goed is om te reizen. naar Chili, zonder te vergeten dat als u in deze maanden naar Chili gaat, het sterk wordt aanbevolen om van tevoren een vlucht, accommodatie en huurauto te reserveren om buitensporige prijzen en een gebrek aan beschikbaarheid te voorkomen.

2. Beveiliging
Chili is over het algemeen een erg veilig land, hoewel je, zoals bij elke bestemming, bepaalde basisvoorzorgsmaatregelen moet nemen, zoals het niet in zicht hebben van waardevolle spullen op plaatsen die we niet kennen of die ‘s nachts niet reizen in kleine drukke gebieden. Om informatie te hebben over de onveilige gebieden van een stad of gebied, is er niets beter dan te vragen bij de accommodatie zelf, waar ze u zeker advies zullen geven zodat reizen naar Chili volkomen veilig is.

3. Toegangseisen voor Chili
Elke Spaanse staatsburger kan een reis naar Chili maken voor een periode van maximaal drie maanden, waarbij hij een paspoort en een retourticket bij zich heeft en kan bewijzen dat hij over financiële middelen beschikt voor zijn hele verblijf.

4. Vaccins en reisverzekering
Er is geen verplichte vaccinatie om naar Chili te reizen, hoewel tetanus, difterie, hepatitis A en B, drievoudig virus en buiktyfus en hondsdolheid worden aanbevolen in risicogroepen.

5. Geld wisselen
De munteenheid van Chili is de Chileense peso (CLP) die momenteel gelijk is aan 1 euro tot 803 Chileense peso. Na vele reizen en verschillende ervaringen met het wisselen van valuta, raden we momenteel aan om bij een reis naar Chili zoveel mogelijk met een kaart te betalen en geld op te nemen bij geldautomaten.

You may also like

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *