Het Glonass-navigatiesysteem wordt Russischer

MOSKOU (Spoetnik) – Tegen 2026 zal Rusland Glonass-navigatiesysteem-satellieten in een baan om de aarde brengen die alleen zijn gebouwd met onderdelen die in het land zijn vervaardigd, meldde het hoofd van Ruslands grootste fabrikant van ruimtevaartuigen in een interview met Sputnik.

“We hopen dat dankzij de inspanningen van het ministerie van Industrie en Handel om een basis van elektronische apparatuur en componenten te creëren, we tegen 2026 in staat zullen zijn om satellieten te vervaardigen uit 100% Russische onderdelen”, aldus Nikolai Testoyédov, CEO van de bedrijf Reshetnev Satellite Information Systems (ISS-Reshetnev) dat deel uitmaakt van het Roscosmos-bedrijf.

Het Glonass-systeem, gecreëerd in de tijd van de Sovjet-Unie en gelanceerd in 1993, bepaalt, analoog aan de Amerikaanse GPS, in realtime, met grote nauwkeurigheid, de locatiecoördinaten en de bewegingsparameters (snelheid en hoogte) van objecten die gevonden in lucht, land of zee.

Net als andere soortgelijke systemen kan de Glonass worden gebruikt voor het observeren van natuurrampen, het vergemakkelijken van reddingsoperaties en heeft het commerciële toepassingen zoals verkeersveiligheid, tolheffing en andere.

You may also like

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *