Het begin van het einde? Huawei zou kunnen stoppen met het maken van mobiele telefoons

De Chinese techgigant Huawei zou de smartphonemarkt volledig kunnen verlaten, onder meer vanwege Amerikaanse sancties.

In het beste geval zal het aandeel van het Chinese bedrijf in dit marktsegment dalen, benadrukt de analist van de financiële dienstverlener Tianfeng International, Ming-Chi Kuo.

Ondertussen zou de productie van Huawei-gsm’s in het ergste geval vanaf 15 september volledig kunnen worden stopgezet. De reden hiervoor is dat Huawei vanaf die datum geen toegang meer heeft tot de in de VS ontwikkelde componenten en technologieën.

Dit is op zijn beurt te wijten aan het feit dat het Noord-Amerikaanse land sancties tegen het bedrijf heeft opgelegd en het beschuldigt van het bespioneren van Amerikaanse burgers voor de Chinese regering. Huawei van zijn kant ontkende deze beschuldigingen, maar dit weerhield de VS er niet van om alle fabrikanten van componenten die door het Chinese bedrijf worden gebruikt, te verbieden om Amerikaanse technologieën te gebruiken.

Alsof dat nog niet genoeg is, verbieden de sancties Huawei vanaf 15 september om de chipsets te produceren die dit bedrijf gebruikt in zijn vlaggenschip-gsm’s. Hulp zou kunnen komen van een Taiwanees bedrijf, dat aanbood om de chipsets te vervaardigen en toestemming vroeg. Maar zelfs in dat geval zullen de sancties Huawei aanzienlijk treffen.

Dit zal op zijn beurt een serieuze impact hebben op de ontwikkeling van technologieën, aangezien Huawei altijd hoge eisen stelde aan zijn componenten, benadrukt Ming-Chi Kuo. Dit leidt tot hogere prijzen in vergelijking met zijn concurrenten.

Kuo benadrukt in zijn rapport echter dat met het vertrek van Huawei uit de smartphonemarkt de innovatie op het gebied van mobiele telefooncamera’s, opslag en 5G zal afnemen. Dit zou kunnen leiden tot een effect dat door kopers zou kunnen worden verwelkomd: een algemene verlaging van de prijzen van mobiele telefoons, aangezien dit zonder nieuwe vorderingen de enige manier zou zijn om in 2021 op de markt te onderscheiden.

You may also like

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *