Een SUV met ‘superkrachten’: de sjamaan die de kosmonauten op aarde ontvangt

De Russische terreinwagen met lagedrukwielen Shaman van Avtoros is een comfortabel voertuig voor ruige wegen. De auto nam deel aan verschillende missies om kosmonauten te ontvangen die op aarde landen. Maar het is niet de belangrijkste bestemming: het wordt onder meer ook gebruikt voor jacht en toerisme.

“We hadden een belangrijke missie: van tevoren naar de landingsplaats van de capsule komen met de apparatuur en mensen die het videosignaal naar het vluchtcontrolecentrum hebben gestuurd. Als de capsule in de lucht verschijnt, moet je een duidelijk beeld laten zien. van wat er gebeurt om de reddingsdiensten voor te bereiden, voor het geval er iets misgaat, en voor de daaropvolgende analyse van Roscosmos, ”legt Vladimir Voljonski, CEO van Avtoros, uit aan Sputnik.

Maar dit is niet de belangrijkste bestemming van de sjamaan. Het werd gezien als een betrouwbare alleskunner, hoge doorvoer, mooi en in lijn met moderne modelleer- en ontwerpmethoden.

“Sjamanen zijn mensen met superkrachten, die mensen helpen. Daarom wordt de SUV zo genoemd, omdat hij is ontworpen om mensen uit verschillende velden te helpen.”

Wat de Shaman onderscheidt van andere SUV’s, is dat het een 8×8 is. En het is waarschijnlijk het enige terreinwagen dat legaal op de openbare weg kan rijden dankzij de juiste afmetingen en lagedrukwielen, merkt Voljonski op.

De Shaman is gepositioneerd als een high-end off-roader. Het besturen van de auto is erg intuïtief.

“Het idee is dat elke automobilist het stuur kan overnemen en vrijwel onmiddellijk kan rijden zonder enige speciale training.”

Het voertuig bereikt een snelheid van 70 km / u en heeft een capaciteit van 9 personen.

You may also like

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *