Eenvoudige stappen om uw leven te verbeteren

1. Start of hervat een activiteit alleen voor de lol of passie

Hoeveel activiteiten of passies zijn er nog in de inktpot van ons leven? Vaak brengen de routine, het werk en de verplichtingen ons steeds verder weg van de passies waarmee we zijn geboren, die we als kinderen speelden en die we urenlang deden, gewoon vanwege het verlangen om plezier te hebben en mee te stromen met onze eigen natuur. In mijn ervaring heeft het oppakken van een aantal van deze activiteiten me mijn speelse, creatieve en dromerige geest teruggegeven, om plaats te maken voor projecten die voorheen slechts kinderspel waren.

2. Lees

Deze gewoonte verbetert automatisch onze taal, onze spelling en onze kennis van de wereld; Het neemt ons mee om te reizen en om plaatsen en mensen te leren kennen die anders onmogelijk zouden zijn geweest, en als dat niet genoeg was, geeft het ons een gespreksonderwerp! Ik nodig je uit om vandaag te beginnen, het hoeft geen encyclopedie te zijn, je kunt beginnen met het lezen van een artikel over onderwerpen die je interesseren, het zoeken op internet of het abonneren op een blog. Kies het onderwerp en de auteur die u verkiest, en ontdek de wereld door de geweldige gewoonte van lezen.

3. Laat de dingen stromen, heb geduld zodat ze volwassen kunnen worden

Het is mij wel eens overkomen om het succes van mijn projecten, zowel persoonlijk als werk, te willen evalueren op grond van de kortst mogelijke tijd die ze nodig hebben om succesvol te zijn. En eerlijk gezegd heeft deze manier van kwalificeren van situaties geleid tot frustratie, vermoeidheid en natuurlijk ook veel leren, want ik heb me gerealiseerd dat hoe meer ik de dingen laat stromen, hoe meer ik ze laat rijpen, groeien en bloeien, ik ze laat worden wat ze zijn bedoeld.

4. Stop met jezelf te saboteren

Als je blijft denken dat je alles verkeerd doet, wat denk je dan dat er zal gebeuren? Het antwoord is heel simpel. Zelf-sabotage slaat toe wanneer je het het minst verwacht: wanneer je op het punt staat een project te starten, wanneer je een activiteit probeert te starten of wanneer je geconfronteerd wordt met ongunstige situaties in het leven. Veel mensen raken verlamd door te denken dat ze het niet kunnen, dat ze niet zijn opgeleid of dat ze niet aantrekkelijk of capabel genoeg zijn. Als u deze gedachten elimineert en uzelf objectief evalueert, als u uw “voor- en nadelen” kent, kunt u uw centrum vinden en doorgaan met stevige stappen in elk project dat u onderneemt.

5. Help iemand

Het is niet alleen een kwestie van geld of bovennatuurlijke inspanning. Iemand helpen betekent hem uw tijd, expertise en andere middelen geven (misschien een knuffel of bemoedigende woorden), en dat kan door iedereen worden gedaan, zelfs elke dag. In mijn ervaring heb ik geverifieerd dat het leven ons elke dag de mogelijkheid laat zien om iemand te helpen, soms op zulke eenvoudige manieren en anderen niet zozeer, maar deze situaties zijn er altijd meer voor ons dan voor anderen, om ons te laten groeien als mensen en verheffen onze geest.

You may also like

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *