Na reparatie van oliepijpleidingen, verhoogt Ecuador overmacht in de olieproductie

Ecuador heeft afgelopen weekend een verklaring van overmacht opgeheven met betrekking tot olie-exploratie- en exploitatieoperaties, na reparatie van de pijpleiding van zijn twee oliepijpleidingen die begin april beschadigd waren door een bodemdaling in het Amazonegebied, zei het ministerie van Energie.

.

De verklaring was van kracht sinds 10 april om elke contractuele boete te vermijden, omdat het land zijn winningsniveaus moest verlagen en zijn export moest opschorten na het incident met de oliepijpleidingen.

Het ministerie van Energie en niet-hernieuwbare natuurlijke hulpbronnen zei zondag in een verklaring dat het Andesland zou voldoen aan de leveringen van 2,2 miljoen ruwe olie uit Oriente, 1,8 miljoen vaten ruwe Napo-olie en ongeveer 1,3 miljoen vaten ruwe olie. brandstoffen die wegens overmacht zijn verplaatst.

“Met deze beslissing normaliseert en reactiveert de nationale overheid de olieproductie en -transportactiviteiten op een technische en geleidelijke manier totdat de niveaus zijn bereikt die vóór het incident waren geregistreerd”, voegde hij toe in de verklaring.

Vorige week hervatte Ecuador een aantal leveringen van ruwe olie in zijn Balao-haven en herstartte het geleidelijk de activiteiten in zijn olievelden in de Amazone van het land, nadat de SOTE en particuliere OCP-pijpleidingen voor zware ruwe olie het pompen hervatten.

Vóór het incident bedroeg de ruwe olieproductie van het Andes-land ongeveer 530.000 vaten per dag (bpd), maar op donderdag produceerde het slechts ongeveer 69.759 bpd, volgens gegevens van het Ministerie van Energie.

You may also like

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *