De toeristenindustrie wordt gereactiveerd onder nieuwe internationale veiligheidsnormen

Met de komst van de COVID-19-pandemie begonnen blokkerende maatregelen landen binnen te komen, grensafsluitingen en reisbeperkingen om de verspreiding van het virus te voorkomen.

Momenteel, meer dan zes maanden na het begin van de ziekte, zoeken landen over de hele wereld naar een nieuw normaal om hun economieën en industrieën te heropenen, vooral het toerisme onder hen.

Het toerisme over de hele wereld kreeg in deze periode een zware klap en volgens prognoses zal het zich langzaam herstellen doordat het stopzetten van activiteiten niet alleen het inkomen van potentiële toeristen heeft verlaagd, maar ook de angst en het wantrouwen heeft doen toenemen. mensen.

Op dit moment herstart de toeristische activiteit langzaam in een groeiend aantal landen, maar in andere blijft het nog steeds stagneren. De toeristenindustrie is de ruggengraat van de economieën van veel landen met een waarde die in de afgelopen 20 jaar meer dan verdrievoudigd is van $ 490 miljard naar $ 1,6 biljoen, volgens cijfers van de World Tourism Organization (ILO).

“Deze cijfers herinneren ons sterk aan iets dat we vaak lijken te vergeten: het economische belang van de toerismesector en zijn rol als levensader voor miljoenen mensen over de hele wereld”, zegt Pamela Coke-Hamilton, directeur internationale handel voor de Conferentie van de Verenigde Naties voor handel en ontwikkeling.

You may also like

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *